White, gray, potato

Rekonstrukci jednoho z vinohradských bytů jsme pojali jako rehabilitaci dobové velkorysosti, poctu zapomenutým původním stavebníkům spočívající v adaptaci bytu na velkorysé, ekonomicky přiměřené, a přesto ambiciózní bydlení.

Jako většina radikálních proměn, i ta naše začíná tam, kde není vidět. Museli jsme vyřešit nároky na soukromí a neprůzvučnost konstrukcí. Bylo třeba rozebrat skladbu podlah a nosné trámy ztužit příložkami, stejně jako osadit podhledy nebo zazdít okna do světlíku – budoucí to výtahové šachty. Dále bylo nutné se vypořádat s nevyhovující dispozicí – snesením či posuny průběžných příček a jejich vynesením ocelovými překlady.

Celému interiéru dominuje práce s dobovou estetikou přirozených barev dřeva a bílých kazetových ploch kombinovaných s tlumenými odstíny šedé, zelené a bramborové – přirozených dubových odstínů.

Foto: Studio Flusser

Our role

  • apartment
  • reconstruction